Artykuły do produkcji wędlin
Artykuły do produkcji wędlin przeznaczone są dla sklepów masarskich, gdyż z roku na rok zwiększa się zapotrzebowanie na domowe wędliny, bez chemicznych polepszaczy smaku, konserwantów, barwników i wypełniaczy.
Do najpopularniejszych akcesoriów należą maszynki i sitka do mielenia, lejki, jelita wieprzowe, wołowe i baranie do wyrobu kiełbas i kaszanek, a także sztuczne osłonki poliamidowe do wytwarzania parówek i pasztetów. Różnią się one przede wszystkim wielkością, gdyż z cieńszych powstanie tradycyjna kiełbasa lub frankfurterki, a z grubszych kiełbasa krakowska albo mortadela. Oprócz nich zainteresowaniem cieszą się sznurki i siatki wędliniarskie przydatne podczas przygotowywania szynek, baleronów oraz serów.
Gwarantujemy najwyższą jakość produktów od znanych i sprawdzonych producentów oraz specjalistów w branży mięsnej, docenianych zarówno przez pasjonatów, jak i amatorów domowych wyrobów wędliniarskich.
Sprzęt masarski
W zakres przydatnego sprzętu masarskiego oraz wszelkiego rodzaju akcesoriów do domowej produkcji wędzonych wędlin, kiełbas oraz mięsa wchodzą:
- szynkowary służące do robienia domowych wyrobów mięsnych, takich jak szynki, rolady, mielonki czy balerony,
- nadziewarki,
- szpikulce i haki,
- wędzarnie,
- krajalnice i szatkownice,
- siatki i naturalne osłonki,
- maszynki do mielenia mięsa,
- garnki do parzenia,
- szklane misy do peklowania,
- moździerze do rozdrabniania przypraw,
- termometry szpikulcowe do sprawdzania temperatury wewnątrz potraw,
- wagi i miarki kuchenne,
- strzykawki do nastrzykiwania potraw.