Artykuły do produkcji wędlin

wędliny

Artykuły do produkcji wędlin przeznaczone są dla sklepów masarskich, gdyż z roku na rok zwiększa się zapotrzebowanie na domowe wędliny, bez chemicznych polepszaczy smaku, konserwantów, barwników i wypełniaczy.

Do najpopularniejszych akcesoriów należą maszynki i sitka do mielenia, lejki, jelita wieprzowe, wołowe i baranie do wyrobu kiełbas i kaszanek, a także sztuczne osłonki poliamidowe do wytwarzania parówek i pasztetów. Różnią się one przede wszystkim wielkością, gdyż z cieńszych powstanie tradycyjna kiełbasa lub frankfurterki, a z grubszych kiełbasa krakowska albo mortadela. Oprócz nich zainteresowaniem cieszą się sznurki i siatki wędliniarskie przydatne podczas przygotowywania szynek, baleronów oraz serów.

Gwarantujemy najwyższą jakość produktów od znanych i sprawdzonych producentów oraz specjalistów w branży mięsnej, docenianych zarówno przez pasjonatów, jak i amatorów domowych wyrobów wędliniarskich.

Sprzęt masarski

W zakres przydatnego sprzętu masarskiego oraz wszelkiego rodzaju akcesoriów do domowej produkcji wędzonych wędlin, kiełbas oraz mięsa wchodzą:

  • szynkowary służące do robienia domowych wyrobów mięsnych, takich jak szynki, rolady, mielonki czy balerony,
  • nadziewarki,
  • szpikulce i haki,
  • wędzarnie,
  • krajalnice i szatkownice,
  • siatki i naturalne osłonki,
  • maszynki do mielenia mięsa,
  • garnki do parzenia,
  • szklane misy do peklowania,
  • moździerze do rozdrabniania przypraw,
  • termometry szpikulcowe do sprawdzania temperatury wewnątrz potraw,
  • wagi i miarki kuchenne,
  • strzykawki do nastrzykiwania potraw.